Hvorfor får jeg ondt i halsen?

Ondt i halsen

Ondt i halsen

Når du har ondt i halsen føles din hals tør og irriteret. Det gør ondt at sluge, spise, drikke og snakke. Svælget kan være mere rødt end normalt, og dine mandler kan være hævet. De alment praktiserende læger har årligt 1,2 mio. henvendelser pga. ondt i halsen.1

Årsager til ondt i halsen

Ondt i halsen skyldes som regel virusinfektioner fx forkølelse, halsbetændelse og influenza.  Når din krop er angrebet af en virusinfektion bliver din hals rød, hævet og varm. Kroppen begynder at forsvare sig mod virussen ved at skabe en betændelsestilstand – og det mærkes som ondt i halsen. 

Lindring af ondt i halsen

Når du har fået ondt i halsen pga. en virusinfektion vil en pencillien-kur ikke hjælpe. Derfor vil behandlingen være at lindre symptomerne, mens du venter på infektionen forsvinder af sig selv. Men du kan gøre flere ting for at lindre halsmerter fx ved at tage Zyx, drikke te, spise noget koldt m.m.  Ofte er du nødt til at afprøve tingene for at finde den løsning, der virker bedst for dig. Læs mere om hvad du kan gøre for at lindre ondt i halsen.

Zyx virker - når du har ondt i halsen

Zyx er en sugetablet, der hjælper, når du har ondt i halsen. Zyx indeholder det aktive stof benzydamin, der med sin hurtigtvirkende og lokalbedøvende effekt virker smertestillende i halsen. Zyx er desuden sukkerfri, så du undgår at beskadige dine tænder. Læs mere om Zyx.

Kan jeg få ondt i halsen af allergi?

Høfeber kan forveksles med en almindelig forkølelse. Normalt vil du ikke opleve smerter i halsen, hvis du har høfeber. Din hals vil derimod klø og føles irriteret.  Du kan læse mere om allergi, allergisymptomer og behandling på www.allergiguiden.dk  

Undgå at få ondt i halsen

Den mest almindelige grund til, at du får ondt i halsen er en virusinfektion som fx forkølelse, halsbetændelse eller influenza. Disse sygdomme smitter meget nemt, så for at mindske risikoen for at blive syg er det en god ide at have en ordentlig håndhygiejne. Læs mere om hvordan du undgår at få ondt i halsen.


Sundhed.dk - Ovesen T, Buchwald C. Lærebog i øre-næse-halssygdomme. København: Munksgaard; 2012

Fået ondt i halsen?

Fået ondt i halsen?

Vi har også samlet række tips til dig her på siden.

Se vores tips
viatris_logo

Du forlader zyxtablet.dk

Hvis du klikker på ”Fortsæt” nedenfor, forlader du dette affilierede Viatris-selskabs websted for at gå til et websted tilhørende en tredjepart, som alene er ansvarlig for dets indhold.