Tips til dig med ondt i halsen

Tips til dig med ondt i halsen

Tips til dig med ondt i halsen

Når du har fået ondt i halsen, er der normalt ikke så meget andet at gøre end at prøve at lindre symptomerne, mens du venter på at infektionen forsvinder af sig selv. Ikke-receptpligtige lægemidler som Zyx kan lindre smerter og irritation ved fx halsbetændelse, influenza og forkølelse.  

Men der er også andre ting, du kan gøre for at lindre dine smerter i halsen. Prøv tingene af for at se, hvad du synes, der virker bedst, når du har ondt i halsen. 

Varme og kolde drikke

Varme eller kolde drikke kan lindre dine halssmerter. Det er lidt forskelligt, hvad folk foretrækker – nogle synes koldt er bedst, mens andre synes varme hjælper bedre. Prøv med fx is, yoghurt, suppe og te. 

Undgå fysisk anstrengelse

Prøv at undgå fysiske anstrengelser, når du har ondt i halsen. Sørg for at hvile dig og sov igennem, så du kan blive rask. Når du begynder at få det bedre kan du evt. begynde at røre dig lidt igen med en rolig gåtur, for at få lidt gang i kroppen igen. 

Spyt slimen ud

Hvis du har fået slim i halsen, så lad være med at sluge det. Når du hoster slim op, er det fordi kroppen vil af med slimen. Spyt det ud i vasken eller i lommetørklæder. Du kan evt. bruge slimløsende hostemidler, for at komme lettere af med slimen.

Sov med hovedet højt

Tag et par ekstra puder under hovedet, før du går i seng. Hvis du har meget slim i halsen hjælper det nemlig at sove med hovedet i højere niveau end normalt. På den måde vil slimen holde sig nede i lungerne i løbet af natten.

Febernedsættende medicin

Du mister mere væske, når du har feber, end når du er rask, derfor skal du huske at få rigeligt at drikke. For at lindre febersymptomerne kan du tage febernedsættende medicin.

Hold dig varm

Hvis du har ondt i din hals, uanset årsagen, er det en god ide at holde dig varm. Tag et halstørklæde på, en varm trøje og varm fødderne under dynen. Du kan evt. også tage en varmedunk med, hvis du fryser. 

Hvil din stemme

Når du har ondt i halsen kan din stemme blive hæs, derfor kan hjælpe at lade være med tale så meget, for at hvile stemmen.

Drop cigaretterne

Hvis du ryger og har fået ondt i halsen, så drop at ryge indtil du er blevet rask igen. Røg irriterer halsen, og vil formodentlig bare forlænge din sygeperiode. 

Hvornår bør du søge læge?

Hvis du har feber mere end 3 dage, eller hvis feberen kommer tilbage efter at have været væk i et par dage bør du søge læge. 

Medicin mod ondt i halsen

Host! Host! Medicin mod ondt i halsen

Ondt i halsen? Så tag en Zyx-sugetablet. Den virker, når du har ondt i halsen.

Læs mere
viatris_logo

Du forlader zyxtablet.dk

Hvis du klikker på ”Fortsæt” nedenfor, forlader du dette affilierede Viatris-selskabs websted for at gå til et websted tilhørende en tredjepart, som alene er ansvarlig for dets indhold.